‘Veri Koruma’ ve ‘Veri Gizliliği’ genellikle birbirlerinin yerine kullanılır, fakat ikisi arasında önemli bir fark vardır. Veri gizliliği, verilere kimlerin erişebileceğini tanımlar; veri koruma ise verilere erişimi fiilen kısıtlamak için araçlar ve politikalar sağlar. Uyumluluk düzenlemeleri, kullanıcıların gizlilik taleplerinin şirketler tarafından yerine getirilmesini sağlamaya yardımcı olur ve şirketler, özel kullanıcı verilerini korumak için önlemler almaktan sorumludur.Veri koruma çözümleri , veri kaybını önleme (DLP), yerleşik veri korumalı depolama, güvenlik duvarları, şifreleme ve uç nokta koruması gibi teknolojilere dayanır.

Veri Koruması Nedir ?

Veri koruma, verilerinizin gizliliğini, kullanılabilirliğini ve bütünlüğünü güvence altına almak için kullanabileceğiniz bir dizi strateji ve süreçtir. Hassas verileri toplayan, işleyen veya depolayan her kuruluş için veri koruma stratejisi hayati önem taşır. Başarılı bir strateji, veri kaybını, hırsızlığı veya bozulmayı önlemeye yardımcı olabilir ve bir ihlal veya felaket durumunda neden olunan hasarı en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Kullanıcı Verilerini Korumanıza Yardımcı Olabilecek 6 Veri Koruma Teknolojisi ve Uygulamaları

Verilerinizi koruma yöntemleri için, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok depolama ve yönetim seçeneği vardır. Çözümler, erişimi kısıtlamanıza, etkinliği izlemenize ve tehditlere yanıt vermenize yardımcı olabilir. En sık kullanılan uygulamalardan ve teknolojilerden bazıları şunlardır:

  • 1. Güvenlik Duvarları — Ağ trafiğini izlemenizi ve filtrelemenizi sağlayan yardımcı programlar veya fiziksel cihazlardır. Yalnızca yetkili kullanıcıların verilere erişmesine veya aktarmasına izin verildiğinden emin olmak için güvenlik duvarlarını kullanabilirsiniz.

  • 2. Veri kaybını Önleme Sistemleri (DLP) - Verilerin çalınmasını, kaybolmasını veya yanlışlıkla silinmesini önlemek için kullanabileceğiniz bir dizi strateji ve araç. Veri kaybını önleme çözümleri genellikle veri kaybına karşı koruma sağlamak ve veri kaybından kurtarmak için çeşitli araçlar içerir.

  • 3. Kimlik doğrulama ve yetkilendirme — Kimlik bilgilerini doğrulamanıza ve kullanıcı ayrıcalıklarının doğru şekilde uygulanmasını sağlamanıza yardımcı olan kontrollerdir. Bu önlemler tipik olarak bir kimlik ve erişim yönetimi (IAM) çözümünün bir parçası olarak ve rol tabanlı erişim denetimleri (RBAC) ile birlikte kullanılır.

  • 4. Şifreleme — Veri içeriğini, yalnızca doğru şifreleme anahtarıyla tersine çevrilebilen bir algoritmaya göre değiştirir. Şifreleme, verilerinizi okunamaz hale getirerek çalınsa bile yetkisiz erişime karşı korur.

  • 5. Uç Nokta Koruması - Bağlantı noktaları, yönlendiriciler ve bağlı cihazlar dahil olmak üzere ağ geçitlerini ağınıza korur. Uç nokta koruma yazılımı genellikle ağ çevrenizi izlemenize ve gerektiğinde trafiği filtrelemenize olanak tanır.

  • 6. Veri Silme — Artık ihtiyaç duyulmayan verileri silerek sorumluluğu sınırlar. Bu, veriler işlendikten ve analiz edildikten sonra veya veriler artık geçerli olmadığında periyodik olarak yapılabilir. Gereksiz verilerin silinmesi, GDPR gibi birçok uyumluluk düzenlemesinin bir gereğidir.

AVRESTOR
Cihazlarını İnceleyin

Doğru Siber Güvenlik

AVRESTOR UTM Serisi ile bilgi güvenliğinizi koruma altına alın. AVRESTOR UTM serisi ile ufak, orta ve üst ölçek siber güvenlik ürünü ihtiyaçlarınızı, bilişim güvenliği profesyonelliğimiz ile birleştirip size çözüm sunmamıza izin verin.

AVRESTOR NG | 615 Prometyum

Küçük işletmeler için harika çözüm

İncele
AVRESTOR NG | 625 Samaryum

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler

İncele
AVRESTOR NG | 650
İtriyum

Orta büyüklükteki işletmeler

İncele
AVRESTOR NG | 6100 Lutesyum

Büyük işletmeler için

İncele

Olağan dışı siber tehditler, olağan dışı çözümler gerektirir.

UTM Çözümleri - Ağ Yönetimi - Ağ Güvenliği - Web Filtreleme - BTK 5651 Loglama - Hotspot Güvenliği - Multiwan/Load Balancing

Artan kullanıcı sayısına göre 1000+ kullanıcılı üst düzey kurumsal noktalarda hizmeti!